Friday, September 12, 2014

NUHA......Bila Wau Bulan


Hari tu kat sekolah cikgu ajar cara-cara nak buat wau bulan. Cantik tak wau bulan saya ? Saya pun pandai jugak menari wau bulan cikgu yang ajarkan..hehehe


Wau bulan merupakan antara jenis wau yang paling popular di Malaysia. Kepopularannya didominasi oleh rakyat pantai timur di Semenanjung Malaysia.Bentuk jenis wau ini menyerupai bulan sabit pada bahagian hadapan dan separa bulatan pada bahagian ekornya. Justeru, wau tersebut kelihatan seperti bulan yang terbit di angkasa apabila diterbangkan. - Sumber Wikipedia

Friday, September 5, 2014

NAYLA bila...........Aksi Bawa Kereta

Salam Jumaat semua. Penutup hari minggu ni saya tayang gambar saya kat dalam kereta tengah berangan drive kereta. Biasa kalau Abah turun jer saya pergi kat seat Abah nak drive. hahaha

Selfie dulu seround :p

Bawak kereta tak boleh eh berdiri?

Macam ni pun tak boleh jugak ??

Ok laa..kalau tak boleh kan..

Macam ni OK?

Dah sedia je semua ?
Saya nak start engine ni :) 

Jom kita gi jalan-jalan yer..Bye semua !!!


Wednesday, September 3, 2014

NUHA bila.....Sambutan Hari Raya @ Tadika

OOTD @ Sambutan hari raya tadika saya..

Ummi saya pun datang jugak. Lepas jamuan hari raya, saya follow Ummi masuk ofiz :)



Tuesday, August 19, 2014

NUHA bila...........Report Card Day

Sebenarnya cerita ni dah lama. Sebab Ummi saya rajin sangat sampai tak sempat update blog saya, so jadi outdated la cerita ni.Report card day saya bulan Jun yang lepas. Macam tahun-tahun sudah, mesti Ummi jer yang datang tandatangan report card saya. Banyak yang Cikgu Mira bocorkan rahsia pasal saya kat sekolah.Cikgu cakap selalu cerita pasal adik yang suka buli saya kat sekolah dan selalu suruh cikgu pakaikan tudung belit-belit...huhuhu

Inilah Cikgu Kelas saya, Cikgu Mira. 

Inilah buku rekod saya perkembangan dan kemajuan saya. Saya kelas 6 Ikhlas tau :p

Cikgu tulis saya suka berkhayal dalam kelas :p  Dan tidak konfiden. Masa nyanyi malu-malu kucing jer tapi bila cikgu tak tengok kemain saya . Kat sini ada banyak B.

Yang ni semua A . Cikgu kata saya suka matematik. Bukan macam Ummi :p

Yang kat sini pun A semua. Cikgu kata time mewarna , saya mesti ralit sebab suka warna cantik-cantik sampai mata pelajaran mewarna habis pun tak siap-siap lagi..perangai kat rumah pun sama cikguuuu :p

7 hari yang saya ponteng sekolah samada demam atau balik kampung atau Ummi yang sakit..hahaha

\
Ni tempat amik report card tu di ruang legar tadika saya.

Akhir sekali Ummi datang jenguk saya kat kelas dan amik gambar saya dengan kawan-kawan.

Ramai kan kawan-kawan saya. Masa ni duk main jer sebab tak belajar sebab cikgu tengah jumpa ibu bapa. 

p/s;
Ummi says  : Terima kasih cikgu-cikgu TTAUiTM yang mengajar my Nuha sampai dah pandai membaca. Semoga my Nuha berjaya dan terus berjaya. Aaamiinn