Wednesday, January 21, 2015

NUHA bila.........Rutin Tahun 1 2015

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Tahun 2015, saya dah darjah 1. Mungkin lepas ni, saya sendiri boleh update blog ni bukan Ummi saya seperti kebiasaannya. Banyak saya nak update tapi sekarang Ummi tengah banyak kerja so terabai sket blog saya dan adik ni. Lagi satu , Ummi dah siapkan bilik saya. Dah pasang wardrobe dan beli katil baru untuk saya kat bilik kedua. Aircond pun dah pasang tu.Saya selalu tanya Abah bila boleh masuk bilik. Bukan excited tapi saya takut. Ummi lah paling gembira kalau saya tidur bilik sendiri.


Rutin harian saya pagi-pagi ialah Abah hantar pergi sekolah kebangsaan dengan motor.

Ummi dan Abah cuti 2 hari tengok saya pandai tak manage diri kat sekolah. Hari pertama pun dah berjaya beli makanan sendiri.Kadang-kadang saya bawa bekal. Balance mesti RM3 sehari. Saya makan nasi lemak RM1. RM1 beli nugget dan RM1 beli makanan kat sekolah agama. Ummi tanya kenapa tak habiskan duit saya cakap nak jimat cermat. hehehe


Ni hari orientasi . Tunggu nak masuk kelas lepas dah daftar. Saya dapat kelas no 2. Ummi dah bangga sangat. 

Saya kat dalam kelas saya.


Rutin harian saya naik van sekolah pergi rumah Ibu Ana, mak pengasuh Nayla dan pergi sekolah agama balik.Balik sekolah agama saya belajar mengaji pulak dengan jiran belakang rumah saya. Pukul 10 Ummi dan Abah dah paksa saya tidur. Kalau tidur lewat mesti Ummi terpaksa layan saya mengamuk pagi-pagi tapi lepas dah mandi badan segar baru mood saya ok balik..hehehe


Setiap sabtu saya join taekwando pulak sambung yang masa kat tadika. Saya gembira sebab ada bff saya sekali , Aimi. 

Rutin Ummi pun bertambah jugak sejak saya sekolah. 8 pasang baju perlu digosok setiap hujung minggu dan 3 pasang kasut perlu dibasuh. Abah pun kena tempias gak, kena jemur banyak baju dan kapur kasut saya. hehehe. Terima kasih Ummi dan Abah. 

Sekejap jer masa berlalu kan. Dah nak masuk umur 7 tahun . terima kasih kepada semua follower yang masih baca kisah-kisah saya kat sini :)

Friday, November 28, 2014

NUHA bila..........Konvokesyen TTAUiTM ke 20

Saya dah konvokesyen 2 minggu lepas. Sekarang dah cuti sekolah. Tapi saya masih lagi pergi tadika saya tapi pergi main ajer dengan kawan-kawan. Lepas ni dah masuk sekolah dah tak boleh jumpa dengan kawan-kawan tadika dah lah.

Hari tu masa konvokesyen saya muntah sebelum majlis dimulakan. Nasib baik boleh buat persembahan lepas cikgu pujuk-pujuk saya. Agaknya saya tak boleh minum milo masa perut kosong.Saya nak minta maaf kat kawan saya, fatihah dan Aiman sebab saya muntah kena kawan saya.

Jom la tengok saya menari tarian 1 Malaysia kat video kat bawah ni..

video



Ni masa dah balik rumah baru larat nak posing tu pun dah petang. Baju pun dah tercabut..

Cikgu bagi gambar pre konvo siap dengan frame dan gambar saya dan kawan-kawan


Close up sket. Cikgu siap buh lipstick tau kat saya masa amik gambar ni.

Korang ada pengalaman konvokesyen tadika yang menarik ? 

Tuesday, October 14, 2014

NUHA bila......Sambutan Hari Lahir Ke Enam @ Tadika

Bulan lepas adalah hari sambutan hari lahir untuk yang birthday pada bulan 7 , 8 dan 9 kat tadika saya. Sebab saya lahir bulan 8, maka sekali lagi ada sambutan hari lahir buat saya. Ummi tak dapat datang tapi Ummi datang awal untuk bagi kek kat saya. Ummi suruh Auntie Fida yang buatkan kek untuk hari lahir saya...



Boleh berhubung terus dengan Auntie Fida : https://www.facebook.com/afida.ariffin.3 kalau nak tempah kek..Macam-macam kek yang ada..Semua sedap! Kek adik saya yang 1 tahun dulu pun Auntie Fida yang buatkan..


Ni Auntie Rumiza yang bagi gambar kat Ummi masa saya dan kawan-kawan nak potong kek tu..

Best sangat dapat sambut birthday dengan kawan-kawan...


Last sekali, terima kasih cikgu bagi hadiah :) 


Wednesday, September 24, 2014

NAYLA......bila buli kucing

Hari ni saya nak cerita pasal adik saya , siapa lagi kalau bukan si kaki buli kucing Nayla..Hari-hari mesti dia buli kucing punya.Memang tu hobi dia. Tak boleh nampak kucing duk bersenang lenang. Kadang-kadang, anak-anak si Kiki tengah menetek pun dia amik selamba jer buat main. Kesian anak si Kiki tu.

Ni tengah mengajar Kiki  baca buku dia.comel kan..hahaha

Tengok..dah mula dah buli..Boleh dibuatnya si Kiki tu bantal pulak !!

Kasi tepuk-tepuk sket si Kiki tu..tengok tang tangan tu..Kemainnn laju dia tepuk..

Ok..gosok pulak..hahaha..kan saya dah kata dia ni pembuli kucing ..



Korang suka kucing tak ? Tak baik tau buli kucing..

Don’t let anyone convince you that your dreams are too big.