Wednesday, July 23, 2014

NUHA bila...........Puasa dan Barbie Doll Elsa & Anna

Saya berpuasa buat kali pertama tahun ni. Setakat ni baru jer 3 hari saya tak puasa.Semoga saya puasa penuh saki baki ramadhan ni yang dah nak sampai hujung ni. Saya dah tak sabar nak balik kampung ni. 

Ni hari pertama saya sahur . Ummi gorengkan mee goreng 


Join the #MyModernMuse Instagram contest & you could win a RM620 Modern Muse gift set. 

Alhamdulillah, hari pertama lagi saya dah puasa penuh .Tapi hari kedua, gara-gara Ummi yang tak cakap kat cikgu ( ummi dah cakap cikgu tak dengar) waktu rehat cikgu ajak saya makan saya makan.hehehe. Kali kedua tak puasa, Ummi dan saya tak terkejut sahur dan kali ketiga saya tak puasa sebab sakit perut. 


Sebab dah puasa hampir penuh, hari tu masa di GM Plaza, Abah dan Ummi belikan saya barbie doll Elsa dan Anna. Saya punya barbie dengan accesories RM25 satu. Adik punya 2 barbie Anna dan Elsa dalam satu kotak, RM33 sekotak . Beli 2 sorang bagi tak berebut Ummi kata tapi adik terliur pulak accesories barbier saya...Sabar jer la..Bila saya malas nak puasa,Abah ugut nak hantar balik barbie dolls saya, so semangat saya naik puasa naik balik..hehehe

Friday, June 20, 2014

NUHA bila........Hari Bapa

Lama sungguh tak update blog ni. Ummi saya tengah busy bagaikan lebah sekarang ni. Ni pun nak share hadiah hari bapa yang saya buat kat sekolah dengan kawan-kawan. Terima kasih cikgu sediakan hadiah untuk Abah saya sempena hari Bapa hari tu. Ummi pun lupa hari bapa. Nanti kita tunggu gaji, kita celebrate hari bapa untuk Abah yer :) hehehe

'Selamat Hari Bapa Abah ' 
Kami sayang Abah dan Ummi pun sayang Abah jugak ! ( ummi paksa tulis :p ) 
Kad hari bapa yang saya sediakan dan cikgu sediakan hadiah pen untuk Abah :)



Adik tengah buat kad hari bapa untuk Abah jugak kot ni ..hehehe  



Dan selamat hari bapa juga buat Tok Ki- Tok Ki saya kat kampung dengan ucapan kita jumpa raya nanti yer..hehehe

Tuesday, June 3, 2014

NUHA bila........Model Designer Scarf Limited Edition Libresse

Hari tu adik saya jadi model Libresse Malaysia . Hari ni saya pulak lah jadi model sambil menggayakan limited edition scarf dari Libresse. Promosi ni dah lama , ni pun diorang nak habiskan stok kat Checkers, so Ummi beli sebab tahu saya suka pakai shawls. Jom la layan saya belanja selfie dengan scarf baru saya ni :)

Ni buat busyuk :p

Mata sepet :p 

Mata besar :p

Macam mana nak gayakan tudung ni ...

Ni Ummi saya punya :p 


Ini saya punya scarf . Credit https://www.facebook.com/LibresseMalaysia

Korang ada scarf ni tak ? 


Wednesday, May 7, 2014

NUHA & NAYLA bila.............Splash Pool

Hari minggu hari tu, Abah bawak balik parcel. Rupanya dalam tu ada Splash Pool yang Ummi belikan. Ganti kolam saya yang dah bocor dulu..


Ni hah kolamnya...

Saya dan adik dah tak sabar nak mandi..Air masih tak penuh lagi masa ni...

Adik baru bangun. Sengih2 bila masukkan dalam kolam. Seronok sangat..

Kemain lagi saya dan adik mandi...

Tengok adik saya tu. Tak pandang dah kamera sebab duk ralit tepuk air..hehehe


Lepas sejam baru naik mandi..


Yang best breakfast kat dalam air ni. Ummi suapkan pulut cawan ..Bertambah-tambah makan .

p/s: