Tuesday, August 19, 2014

NUHA bila...........Report Card Day

Sebenarnya cerita ni dah lama. Sebab Ummi saya rajin sangat sampai tak sempat update blog saya, so jadi outdated la cerita ni.Report card day saya bulan Jun yang lepas. Macam tahun-tahun sudah, mesti Ummi jer yang datang tandatangan report card saya. Banyak yang Cikgu Mira bocorkan rahsia pasal saya kat sekolah.Cikgu cakap selalu cerita pasal adik yang suka buli saya kat sekolah dan selalu suruh cikgu pakaikan tudung belit-belit...huhuhu

Inilah Cikgu Kelas saya, Cikgu Mira. 

Inilah buku rekod saya perkembangan dan kemajuan saya. Saya kelas 6 Ikhlas tau :p

Cikgu tulis saya suka berkhayal dalam kelas :p  Dan tidak konfiden. Masa nyanyi malu-malu kucing jer tapi bila cikgu tak tengok kemain saya . Kat sini ada banyak B.

Yang ni semua A . Cikgu kata saya suka matematik. Bukan macam Ummi :p

Yang kat sini pun A semua. Cikgu kata time mewarna , saya mesti ralit sebab suka warna cantik-cantik sampai mata pelajaran mewarna habis pun tak siap-siap lagi..perangai kat rumah pun sama cikguuuu :p

7 hari yang saya ponteng sekolah samada demam atau balik kampung atau Ummi yang sakit..hahaha

\
Ni tempat amik report card tu di ruang legar tadika saya.

Akhir sekali Ummi datang jenguk saya kat kelas dan amik gambar saya dengan kawan-kawan.

Ramai kan kawan-kawan saya. Masa ni duk main jer sebab tak belajar sebab cikgu tengah jumpa ibu bapa. 

p/s;
Ummi says  : Terima kasih cikgu-cikgu TTAUiTM yang mengajar my Nuha sampai dah pandai membaca. Semoga my Nuha berjaya dan terus berjaya. Aaamiinn 

Monday, August 11, 2014

NUHA & NAYLA bila.............Hari Raya Aidilfitri 2014

Ni gambar raya saya berdua pada hari raya Aidilfitri. Macam gaduh kan ?
Nayla la langsung tak bagi kerjasama nak bergambar .Asyik nak lari ajer. So sorang ke kiri sorang ke kanan.Apa pun tak boleh...

Seksi baju adik saya kan .Dia sibuk nak main tu yang tak sempat nak bergambar.Tu dia jumpa marker pen nak main. Jangan conteng rumah Tok Ki dan Tok Ji sudah la...

Tengok muka Nayla tu. Spoil gambar jer kan ? Apapun Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf segala salah dan silap saya dan adik saya sepanjang berblogging ni yer...hehehe




Wednesday, July 23, 2014

NUHA bila...........Puasa dan Barbie Doll Elsa & Anna

Saya berpuasa buat kali pertama tahun ni. Setakat ni baru jer 3 hari saya tak puasa.Semoga saya puasa penuh saki baki ramadhan ni yang dah nak sampai hujung ni. Saya dah tak sabar nak balik kampung ni. 

Ni hari pertama saya sahur . Ummi gorengkan mee goreng 


Join the #MyModernMuse Instagram contest & you could win a RM620 Modern Muse gift set. 

Alhamdulillah, hari pertama lagi saya dah puasa penuh .Tapi hari kedua, gara-gara Ummi yang tak cakap kat cikgu ( ummi dah cakap cikgu tak dengar) waktu rehat cikgu ajak saya makan saya makan.hehehe. Kali kedua tak puasa, Ummi dan saya tak terkejut sahur dan kali ketiga saya tak puasa sebab sakit perut. 


Sebab dah puasa hampir penuh, hari tu masa di GM Plaza, Abah dan Ummi belikan saya barbie doll Elsa dan Anna. Saya punya barbie dengan accesories RM25 satu. Adik punya 2 barbie Anna dan Elsa dalam satu kotak, RM33 sekotak . Beli 2 sorang bagi tak berebut Ummi kata tapi adik terliur pulak accesories barbier saya...Sabar jer la..Bila saya malas nak puasa,Abah ugut nak hantar balik barbie dolls saya, so semangat saya naik puasa naik balik..hehehe

Friday, June 20, 2014

NUHA bila........Hari Bapa

Lama sungguh tak update blog ni. Ummi saya tengah busy bagaikan lebah sekarang ni. Ni pun nak share hadiah hari bapa yang saya buat kat sekolah dengan kawan-kawan. Terima kasih cikgu sediakan hadiah untuk Abah saya sempena hari Bapa hari tu. Ummi pun lupa hari bapa. Nanti kita tunggu gaji, kita celebrate hari bapa untuk Abah yer :) hehehe

'Selamat Hari Bapa Abah ' 
Kami sayang Abah dan Ummi pun sayang Abah jugak ! ( ummi paksa tulis :p ) 
Kad hari bapa yang saya sediakan dan cikgu sediakan hadiah pen untuk Abah :)



Adik tengah buat kad hari bapa untuk Abah jugak kot ni ..hehehe  



Dan selamat hari bapa juga buat Tok Ki- Tok Ki saya kat kampung dengan ucapan kita jumpa raya nanti yer..hehehe