Wednesday, September 30, 2009

N.U.H.A bila...........kucing






Hari tu, semasa saya berkunjung ke rumah Tok Sedara Mak Long saya di Temerloh, saya sempat bermain dengan kucing...saya sungguh gembira sebab saya dapat pegang kucing tu..seb baik kucing tak geget tangan saya bila saya main2 dengan ekor kucing :)

Tuesday, September 29, 2009

N.U.H.A bila...........duit raya


 

Alhamdulillah..rezeki saya hari raya ni :) Terima kasih kepada semua yang sudi bagi duit raya untuk saya..Saya doakan semoga yang bagi duit raya kat saya tu di gandakan rezeki oleh Allah S.W.T Insya Allah..

Monday, September 28, 2009

N.U.H.A bila...........beraya sakan!

Setelah duk dalam kereta lama2 kan,(saya tido sepanjang jalan),bertolak kul 10 malam,  akhirnya kul 4 pagi, kami sampai umah Tok Ki dan Opah(Belah Abah saya ) Saya macam biasa la..tak kenal orang..semua tanak pegi :) masa tu kan, pagi2 diorang makan sahur, saya makan sekali :) padahal esoknya saya makan lagi ngan Ummi :P

Pada malam raya,saya tolong sepupu2 saya isi kuih dalam balang :) Kak Nina bagi saya rasa biskut..yummeh :)


ni kak nina & kak shakina tengah tolong isi kuih dalam balang opah :)


sedapnya biskut arab ni :)




ni pada hari raya....saya dipaksa bergambar :)
 

 
main babacak ngan Abah :)


baju raya pertama


baju raya Auntie Achik bagi :)



baju raya Auntie Angah bagi :)



ni baju raya ke 2 :)



satu-satunya kawan Ummi yang datang beraya :) mana kawan Ummi yang lain? Ni kawan baru saya, yang first time saya jumpa :) anak Auntie Ana, Ahmad Fakhrul Arshad

ps/: Tahun ni tak pegi raya mana2 pun sebab family saya sakit mata..kurang laa duit raya saya tahun ni..ada sapa2 lagik nak bagi duit raya untuk saya? hiks :) hari ni Ummi dah masukkan duit raya yang tak seberapa tu dalam SSPN :) seb baik Ummi tak pinjam macam tahun lepas..hikss

Sunday, September 27, 2009

N.U.H.A bila...........kad Raya



Saya tujukan kad raya ini buat semua yang membaca blog saya, sepupu-sepupu saya, auntie2 saya, uncle2 saya tidak kira dimana berada..nantikan kepulangan saya pada pagi Sabtu ini :) Nanti jangan lupa duit raya untuk saya ok? Tahun ni saya dah pandai mintak duit raya dan makan biskut raya :)Cium jer pandai, salam belum pandai lagikk :) hikss..
Maaf kalo ada salah dan silap..0-0 ok!!

* Ini Sticky Notes Sampai Ummi saya naik kerja atau kalo dier malas nak blogging di kampung :)

Wednesday, September 16, 2009

CUTE SLEEPING BABY CONTEST

Hari ni saya tak tahu nak update aper :) So saya nak join contest laa :)


Contest ini dianjurkan oleh blog Love My New Life

"CUTE SLEEPING BABY CONTEST"
bermula dari 03 Sept 2009 hingga 18 Sept 2009

Jom kiter lihat syarat2 penyertaan :
1. Penyertaan terbuka kepada semua para2 ibu n blogger..
2. Perlu lah menjadi FOLLOWER Love My New Life - Done
dan add my link nie di bloglist anda - Done
3. Buat entry contest bersertakan 1 gambar ur baby anda yang sedang tidor
yang paling cute,chomel sekali...-Done
4. Terhad untuk satu penyertaan sahaja (kang rabun juri nk pilih pemenang..huhuhu)
dan umur bayi ketika itu hendaklah dalam lingkungan usia 3 - 12 bulan -Done
5. Perlu disertakan dengan NAMA BABY, BIRTH DATE, PLACE OF BIRTH & NAMA IBU -Done
6. Kemudian add banner contest kat side bar beserta ngan link contest nyer skali -Done
7. Nyatakan skali aper yang special tentang blog Love My New Life - Done
8. Sila tinggal kan link peyertaan anda di comment yerk.. -Done


NAMA BABY: NUR NUHA HUMYARA BINTI MOHD HIZAAMI
BIRTH DATE : 02 08 2008
PLACE OF BIRTH : DARUL EHSAN MEDICAL CENTRE
NAMA IBU :ELISS

Gambar saya tido ini diambil di MPH kat Giant Shah Alam pada usia 3 bulan :) Ni first time saya masuk bookstore .Dalam keadaan tido plak tu...Sedap dan nyaman jer tido sebab Ummi yang carry :)

Ni first time saya masuk blog Love My New Life melalui blog kawan saya, Arissa :) Lepas ni, saya harap saya dapat jadi 'Frenz' ngan anak Auntie Baiti, Iris Haseena :) Bleh kan Auntie?Apa yang special tentang blog ini,melalui pemerhatian Ummi saya yang tengah syok membaca tu(rasanya bleh khatam blog tu hari ni) , terdapat banyak informasi berguna terdapat dalam blog Auntie Baiti dan yang paling Ummi suka adalah entry INI. Saya tahu Ummi mesti suka yang Ayat Supaya Suami tak kawin lain tu...hihihi tak der laa, Ummi cakap Ummi suka Ayat Anak2 lembut hati/ elak panas baran. cover line nampak Ummi ni :) ok la..harap saya menang kali ni sempena bulan Ramadhan ni kan :)

Tuesday, September 15, 2009

N.U.H.A bila...........ulcer

Semalam, saya pegi hospital kan..doc tengok banyak ulcer dalam mulut..patutlaa saya tanak minum milk..rasa sakit jer..seb baik saya ada nenen :) kalo guna tumbler saya yang ada straw tu pun saya bleh minum juga milk..

Macam mana nak cepat baik ni..saya tak suka makan ubat tu? kawan-kawan kalo ada ulcer , apa yang mama korang buat erk?? saya sakit sangat...saya nak tido dulu..malam tadi, saya tak tido sangat...Ummi dan abah pun tak tido jugak sebab saya..maafkan saya Ummi dan Abah :(


P/s: Doakan saya cepat sihat yer..Jumaat malam ni saya nak balik kampung kat Terengganu..saya nak raya...saya nak kutip duit raya...saya nak makan ketupat...sakit pegi laa jauh2...

Monday, September 14, 2009

N.U.H.A bila...........Ahli Gimnas Negara :)

nampak tak?saya buat aper tu??ni nama dier gimnastik :)hebat bukan??
p/s: Ummi saya salu bertempik bila tengok saya buat ni..dier seriau..hahahaha
Ini adalah gaya sebelum acara terjunan bebas plak..saya akan terjun macam tu ajer bila Ummi ada kat bawah..hihihihi..hempap ummi..
p/s: abaikan tangan Ummi yang seriau tu psal dier pegang saya :P
p/s: hari ni saya macam nak demam jer..ker sebab gigi geraham saya yang baru muncul 2 batang ni
Total gigi saya=8 batang...yeehaa..bleh geget2 Ummi dan abah dengan lebih kerap pasni :)

Thursday, September 10, 2009

N.U.H.A bila...........buka hadiah Ummi :)

Semalam kan, Ummi suh saya buka hadiah yang dier dapat masa majlis khatam Al-Quran...ni first time ni saya diamanatkan bukak hadiah ni :)

 
Mula2, kiter koyak dari tepi ok..

 
wah, dah terkoyak ni..

 
no camera plz :P

 
ok, sambung koyak lagik..
 
eh, apa benda ni Ummi??
 
ni rehal namanya, Ummi yang cakap..ok..selamat berpuasa semua..saya nak bertadarus ni, guna rehal Ummi yang baru :)

Tuesday, September 8, 2009

N.U.H.A bila...........sudah berjalan!!

Salam semua kawan-kawan?
Nak tahu tak?
Saya dah boleh jalan...hadiah hari lahir yang paling bermakna buat Ummi saya :)
Happy Birthday Ummi..Nuha sayang sangat kat Ummi..kiss kiss :*
jom layan video..tapi kawan2 kat ofiz Ummi tak dapat laa tengok video saya :)
p/s: maaf yer terpaksa senget2 kan kepala :)

video

Untuk tidak menghampakan semua...


Ni Ummi amik dari video..sorry laa blur sket..tengok dah diri tu :)
Saya jelez dengan Aimi, tu psal saya cuba nak jalan jugak..dier bleh, saya mesti boleh kan??Malaysia Boleh!!
Jangan takut bila jatuh tau...sakit sket jer..kiter cuba lagi!!


yeehaa..berjaya :)

Friday, September 4, 2009

N.U.H.A bila...........co pilot :)

Hari tu kan, saya nanges2 kan..sebab saya nak duk kat Abah saya...so Abah saya terpaksa laa drive sambil pangku saya..sebab dekat jer nak sampai umah..

Wah syoknya duk sini...

Masuk kanan abah....

Abah,kalo tekan hon ni kuar bunyi erk? Ummi tak penah tekan pun :P

baru tahu, seronok duduk kat tempat driver ni ...
 
Abah, bagi laa saya bawak sekali...
lambatnya besar, saya nak bawak keta sendiri :)

Thursday, September 3, 2009

N.U.H.A bila...........13 bulan...

Semalam genap usia saya 13 bulan..



Photo Albums at WiddlyTinks.com
Photo Tinks by WiddlyTinks.com
 
 

Tak banyak berubah pun dari bulan lepas tapi still ada jugak berubah..hikss :)
  • Skang saya dah pandai ikut apa yang Ummi cakap...contohnya nnnndaii (pandai) , itaa (mak ita-pengasuh), yammmm(diam)
  • Skang saya dah pandai tunjuk2 kalo nak apa2..contoh kalo bagi balang biskut kat Ummi sambil berkata "Nah" = nak suh amik biskut...tepuk2 dada sendiri/Ummi = nak nenen :P
  • Skang saya sangat kuat merajuk...kalo Ummi pukul manja lentuk kepala kat Ummi :p kalo Abah pukul, nak dukung ngan Abah dan pukul abah balik :P
  • Merangkak adalah laju gila skang maklomlah saya kan lambat merangkak...hikss..
  • Panjat sofa adalah kegemaran saya..masih tak reti turun
  • Dah pandai turun tilam dengan menurunkan kaki dulu ..hehehe..selamat sket :)
  • Skang dah pandai tiru Ummi pakai lipstik :)
  • Makan adalah kegemaran :)
  • Dah pandai tulis dan pegang pen..
Banyak lagi laa...nanti saya update lagi....ok laa.sekian untuk hari ini :)
p/s: Ummi, orang tak pose boleh ker dapat baju raya? Auntie Niza tak pose kan Ummi, dier tak boleh beli baju raya kan Ummi kan?

Wednesday, September 2, 2009

N.U.H.A bila...........AEON expo!

Hari tu, masa weekend kitorang pegi tengok pameran kat sebelah CIMB Shah Alam tu..ada motor, perabot, hp dan macam2 lagikk laa...
Tapi Abah dan Ummi tak beli apa pun..tengok2 jer :)

 

Ni pintu gerbang kat expo tu..saya kena paksa bergambar mcam biasa :)
 turunkan saya abah..tingginya..saya gayat :)
Okla..Selamat berpuasa semua!! Ummi, hari ni nak masak apa erk?

Tuesday, September 1, 2009

N.U.H.A bila...........playground..

Semalam kan, lepas balik dari kedai yang jual banyak2 makanan tu (Pasar Ramadhan) , abah bawak saya ke sini...mana tu..
tadaa...Playground laa...aimi, ni first time tau saya ke playground :) tp tak sama macam kat umah awak..sini tadak buai yang macam awak tu :)



wowiey, best tau duk kat sini..siap gerak2 lagik..
sonok nya kakak tu main buai..saya x leh main buai..

main kuda plak...yahooo..

abah, belikan saya satu kat umah yer :)
Selamat berpuasa semua!! Saya kecik lagi, x puasa... :)