Wednesday, November 25, 2009

N.U.H.A bila.........RAY-BAN

Hari tu kami ke Tesco..Abah tunjuk spek idaman hati dier kat sebuah kedai spek dalam tu :) mungkin sebab entry INI :P


 banyak nyer spek...yang ni boleh ker Abah?

 
 Kalo yang ni bleh ker Abah? Ni macam Ummi jer berkenan ni..hihihi

 

Saya tengok dulu yer tokey..nanti dah dapat duit RAYA haji,saya datang beli yer..hikss..
Semalam dah dapat duit RAYA in advance, terima kasih Auntie Yatt :)


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA BUAT SEMUA!!!
p/s: Jangan lupa doakan kami sekeluarga selamat pergi-balik yer :)
ye ye ye! balik kampung!!

Tuesday, November 24, 2009

N.U.H.A bila...........remote TV

Kegemaran saya adalah suka main remote tv..selalu kena marah kat Ummi, especially bila dier tengah syok melayan Nur Kasih laa..Cinta Balqis laa..tiba-tiba tv ter mute, terslow, terkuat dan paling sakit hati Ummi bila teralih channel..hahaha



alamak..nape jadik macam ni?


tv, tolong laa bersuara..



tekan-tekan tak kuar jugak suara ni...alamak..


alamak, cuak dah ni..mesti kena marah kat Ummi nanti...


dah macam-macam gaya dah ni..nape tv ni masih tak bersuara...help help...
buat-buat main pen laa...kawan-kawan jangan cakap kat Ummi yer...nanti saya kena piat telinga plak..hikss

Monday, November 23, 2009

N.U.H.A bila...........nenen!

Aktiviti saya bila sampai jer umah..adalah mintak nenen ngan Ummi...kena ada taktik tau :) nak tau taktik saya?


Mula-mula, tunjuk bantal kat Ummi suh Ummi tido :)




lepas tu, mulakan aktiviti yang sihat tersebut :)
skang saya dah pandai request, KIRI atau KANAN...hihihi




tapi kalo Ummi banyak kerja dan nak memasak cepat, botol pun ok laa..hihihi..janji saya kenyang...

Thursday, November 19, 2009

N.U.H.A bila...........tiny bear

Hari ni saya nak cerita pasal bear saya..Saya memang ada satu jer bear, Auntie Wafaa bagi...Dan baru-baru ni, Ummi bukak plastik bear yang abah bagi kat dier masa berchenta dulu-dulu...dan bagi saya bear tu...punyalah kedekut, dah buruk baru nak kasi saya main :p






Bear kecik vs bear besar



cuba tengok apa atas kepala saya??


close up sket...hahaha..bear keck saya laa..dibuli oleh Ummi...tapi saya suka :)

p/s: Abah cakap nanti dier nak belikan saya bear...yeayyy!!!

Eh, saya dah pandai nyanyi...ni lagu nur kasih versi saya yer..layanzzzzzzzzzzz......

video

Wednesday, November 18, 2009

N.U.H.A bila..........Pisang

Salam semua..Hari ni saya ingin kongsi salah satu buah peberet saya...Pisang...Saya sangat suka makan pisang.Selalu Abah saya beli pisang..sedap tau...



Nyum-nyum...sedapnya makan pisang...



Pisang Emas dibawa belayar,
masak sebiji diatas peti,
Hutang emas boleh dibayar,
Hutang budi dibawa mati :)



hiks..Ini saya dapat email dari Abah saya pasal pisang...Saya share kat korang semua yer :)

There’s some good message about eating bananas and a lot available in Malaysia .

 
So, eat as much as you can
 
For banana lovers
The fully ripe banana produces a substance called TNF which has the
ability to combat abnormal cells.
 
So don't be surprised very soon the shop will go out of stock for
bananas.
 
As the banana ripens, it develops dark spots or patches on the skin. The
more dark patches it has, the higher will be its' immunity enhancement quality.

Hence the Japanese love bananas for a good reason.

According to a Japanese scientific research, banana contains TNF which has anti-cancer properties. The degree of anti-cancer effect corresponds to the degree of ripeness of the fruit, ie the riper the banana, the better
the anti-cancer quality.
 
In an animal experiment carried out by a professor in Tokyo U comparing
the various health benefits of different fruits,using banana, grape,
apple, water melon, pineapple, pear and persimmon, it was found that
banana gave the best results. It increased the number of white blood
cells, enhanced the immunity of the body and produced anti-cancer
substance TNF.
 
The recommendation is to eat 1 to 2 banana a day to increase your body
immunity to diseases like cold, flu and others.
 
According to the Japanese professor, yellow skin bananas with dark spots
on it are 8 times more effective in enhancing the property of white
blood cells than the green skin version

 

Tuesday, November 17, 2009

N.U.H.A bila...........handbag Ummi yang baru

Weekend hari tu..Ummi bagi saya main handbag dier yang baru(tak baru mana pun..raya hari tu jer) ..selalu kedekut tau Ummi saya-mungkin dah kurang baru kan....dia siap simpan kat tempat tinggi takut saya amik...tapi sebab saya mengamuk kan..terpaksa laa Ummi redhakan ajer...hahahaha




Jom kita selongkar beg Ummi...

cuba teka saya sedang buat aper ni???


saya dapat amik purse Ummi..lalala..jom kirai duit...hikss...


 ops..ada ker Ayah Long letak gambar saya yang sexy mexy ini dalam blog dier....bahu kanan-bag Ummi yang lama (sekejap jer dier bagi main bag dier yang baru tu..dasar kedekut :P) dan sebelah kiri adalah bag Mak Long chomel saya..motif angkat tangan adalah takut bag jatuh dari bahu :P

Monday, November 16, 2009

Contest Anak Dara Ku Bertocang by Sitisifir10







-
-
-
-
-
-
-

Ini Gambar saya :)





Nama : Nur Nuha Humayra
Umur : 1 Thun 3 Bulan



Syarat contest :
  • Sila letakkan link ke blog ini. Pastikan nama yang keluar di bloglist kalian adalah Siti Sifir's Supernova Share-Out Space. (Pijah!! Cerewet nya ngko nih!!!)
  • Sila letakkan linkkan blog anda ke blog penaja Fitrah Cinta dan jadi follower Fitrah Cinta. Sila jengah ke sana dan tinggalkan komen tentang blog k.Sari di entry contest blog masing2.
  • Anak anda itu hendaklah perempuan, berumur bawah 3 tahun. Gambarnya hanyalah sekeping sahaja supaya senang untuk dinilai. Jangan risau, kami bukan nak cari calon menantu
  • Letakkan banner di sidebar...(kalau ramai masuk maka merata2 lah wajah Arwa ku kan kelihatan...ngeh he he..ops itu pun kalau ramai ek...) Sila abaikan banner yang ala kadar itu..kerana tuan buat contest ini sangatlah tak rajinnya nak mengedit gambar :P
  • Tolong beri tajuk Contest Anak Dara Ku Bertocang by Sitisifir10 di entry anda.
  • Tarikh tutup 30 November 2009 jam 12 pm (tengahari)
  • Sebagai menambah perasa, sila rajin singgah dan beri komen. Mungkin ini caranya untuk merasuah saya... :P walaubagaimanapun biarlah gambar bertocang anak anda menyengat ye...( tocang budak ada sengat kah??)
  • Tinggalkan link anda dikotak komen di bawah.
  • Pemenang akan diketahui petang hari yang sama jika saya tak ada kesulitan lain insya ALLAH...dan jika ada peserta, kalau takde nak umum apa??
  • Hadiahnya adalah :
Hadiah pertama :

  • Baju gown Sarakids dan baucer di bawah (dah cuti sekolah kan..bolehlah kalian merendek...)
Voucher free n easy 3 hari 2 malam ke HONG KONG



Hadiah kedua :
  • Baju gown Sarakids & Baucer di bawah



So, kepada peminat contest......sila2lah.... :)

update : Fitrah Cinta? Aper tuh? Memula ingatkan ada jual barangan untuk meraikan cinta..hikss..Kena letak nama CD Fitrah Cinta kot baru sesuwai..hikss...Fitrah Cinta rupanya adalah blog biznes online yang menjual CD (cloth diaper) yang terhangat dipasaran sekarang..x perlu lagi memakai lampin pakai buang dan pasti menjimatkan berjuta-juta lemon wang ibu bapa anda..Sila laa terjah ke sana sekarang!!! Klik SINI...

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST

Sempena meraikan 5th Anniversary on 17th November 2009, ELIZA dengan kecik besar hati ingin organized :


CUTEST BABY IN BLUE CONTEST


-  










    -     

Ni gambar saya :)



Nama : Nur Nuha Humayra
Umur : 1 Tahun 3 bulan







secara rasminya contest ini dilancarkan dari:
24 October 2009 hingga 17 November 2009


TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower saya secara langsung & tak langsung

2. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER saya di Blog ini..

3. Linkkan -elizakru.blogspot.com di blog anda

4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini

5. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak uols in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biru

6. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda.

7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional berdasarkan kecomelan baby dan kualiti gambar serta gambar yg menarik perhatian juri

8. Had umur baby uols :- newborn ~ 5 tahun

9. Oleh sebab ini kali yg ke 5 punye anniversary, so akan ada 5 pemenang ..hadiahnya? tungguuuuu.........

p/s: Jangan lupa tulis nama dan umur baby uols ye!

**updated
i've decided to join venture ngan my fren nya boutique online..hadiah utk pemenang dari cik.ixora.boutique ..utk pemenang utama, special sikit la..yg tu belum decide lg k

N.U.H.A bila...........buli diri sendirik

Aktiviti masa senggang saya adalah membuli diri sendiri..Pantang jumpa skaf Ummi..mesti saya nak sarung kat kepala..Kawan-kawan jangan tiru yer..saya tak per sebab dah besar :)



Ummi, carik saya....mesti tak jumpa kan?



ciku cak....


ish..lemas plak..hehehe

p/s: aksi ni dibuat dengan pengawasan ibu bapa ok :)

Friday, November 13, 2009

N.U.H.A bila...........butterscotch

Hari ni saya nak bercerita tentang roti kegemaran saya..Butterscotch dari Gardenia..Sedap lazat..RM 4 sebungkus (ni Ummi cakap :P) eh, saya dah tau bilang, tutu, u-wa, gaaaa ...esok ummi nak ajar empat kan ummi kan?




Mula-mula, meh kita bukak plastik dulu...then amik roti..


mulakan dengan doa makan yer kawan-kawan dan auntie sekalian


nyum nyum...hingga menjilat jari...



saper tak makan kulit roti macam saya angkat tangan?hihihi

Sekian untuk hari ni..sampai berjumpa lagi minggu depan...salam jumaat buat semua!selamat berhujung minggu...

Thursday, November 12, 2009

N.U.H.A bila...........lori oh lori

Salam semua..Kawan-kawan ada permainan ala-ala permainan bukan untuk kaum perempuan tak?
Selain main masak-masak..saya suka main lori..yes lori :) Jangan jelez yer wafiq, adam, Ian,Iman, Ashraf dan semua ;aa yang lain-lain wahai kaum lelaki...lalalala...



Inilah lori saya yang abah saya beli...masa tu saya nak tag pada lori...terus abah belikan lori ni...




Best btol lori ni..bleh isi bear saya :)



Tapi x laju laa...abah lepas ni beli RC car plak yer macam izzah :)


laju laju..lori ku laju....


lori ni siap ada tali lagik...


lepas abes main, kita tido dulu!!! tido dalam keadaan bergaya nampaknya :P

Wednesday, November 11, 2009

N.U.H.A bila...........masak-masak




Saya skang dah pandai main masak-masak..Ada cawan dan mangkuk...eh, bear ni boleh letak laa dalam mangkuk..hari ni saya nak masak bear masak lemak..ada sesaper nak angkat tangan?
Ummi dan abah tak layan pun saya main..saya main sorang-sorang jer..hiks..nampak tak storage box saya kat belakang tu? itu entry lain..hehehe...banyak tau mainan saya dalam tu :) Aira, Aimi, Ayra, Aimi Husna, Atia, meh laa datang umah saya main masak-masak :)

Tuesday, November 10, 2009

N.U.H.A bila...........playground part 2

Kali ni saya pergi playground kat Tasik Seksyen 7 tu..dekat ngan rumah auntie Dayana :) Kakak Anis, awak pegi tasik mana???


Best kan main gelungsur ni...


yuhhhu...lajunya....saya berdiri plak sebab saya takut :P


eh, ramai nya kawan-kawan main kat sini..sebuk jer saya tengok diorang :P


alahai..mata dah mengantuk dah..ni last...pasni balik :)

Monday, November 9, 2009

N.U.H.A bila...........15 bulan...




Ummi, saya dah 15 bulan seminggu laa baru nak buat scrapblog untuk saya :P Apa yang saya pandai buat bila dah menginjak usia 15 bulan ni?

Gigi saya ada banyak dah..18 erk Ummi?saya pun lupa nak kira...hahaha selalu kena paksa gosok gigi ngan Ummi..saya tak suka...

Saya dah pandai ikut apa yang ummi sebut tapi kadang-kadang saya sebut lain..macam malam tadi, ummi cakap sebut ummi..saya sebut ummmmmaaa..saya sajer jer...saya dah bleh sebut, mi mi mi :p kadang-kadang saya panggil abah, ma...hahahaha..

Saya suka dengar lagu tv tiga..saya akan sebut viiiiiiiiiiiiiiiiiii gaaaaaaaaa...pandai kan? hehehe

Saya pantang dengar lagu, mesti nak joget2 jer...macam abang dalam iklan yang scout emoulsion tu..

Kalo saya mintak barang ngan ummi tapi ummi salah bagi mesti saya mengamuk :P contoh saya nak roti, tapi ummi bagi keropok, mesti saya mengamuk walhal saya suka makan keropok :P

Kalo Ummi lambat suap saya pun saya marah Ummi :P

Berjalan adalah hobi saya sampai Ummi tak larat nak kejar..semalam kan, saya pegi tasik jalan2 dan main kat playground..itu entry lain :)

Apa lagi yer..tak ingat dah...lenkali update laa kalo teringat..hihihi

Friday, November 6, 2009

N.U.H.A bila..........sate ikan

Semalam kan, abah beli sate ikan buat minum petang :) Abah balik awal..bleh main ngan abah lama sket :)




 sate ikan ni makan plak ngan kuah manis ni..sedap :P



eh, banyak nyer Ummi dan Abah makan..saya satu cucuk jer??


satu pun jadikk laa...




Ummi, dah laa, saya tak nak amik gambar :P

ok la..selamat hari jumaat semua..yeay!esok leh duk umah ngan Ummi..Ayah Long, Mak Long, tak nak datang melawat saya ker?