Wednesday, January 27, 2010

N.U.H.A bila ..........berus gigi di ruang tamu

Saya paling tak suka gosok gigi tapi sejak Ummi belikan ubat gigi Kodomo lion perisa anggur, terasa seronok pulak memberus gigi :) tu pun jenuh jugak Ummi paksa.hahaha.




Sedapnya ubat gigi ini!!



Lepas ni gigi saya kuat dan sihat la!

So kawan-kawan, jangan malas-malas ok gosok gigi!Kalo awal-awal saya tahu ada perisa anggur, mesti dah lama saya gosok gigi! Ummi, perisa pisang ada tak?hehehehe

Tuesday, January 26, 2010

N.U.H.A bila ..........penangan MBP 1st Gathering

Ini video yang saya nak tunjuk semalam.
Punyalah penat tau pegi gathering.huhuhuhu.Nak makan pun boleh saya tertido!


video


enjoice!!!

Monday, January 25, 2010

N.U.H.A bila ..........MBP 1st Gathering

Salam semua.Hari ini hari ISNIN.So mood kena ceria.Permulaan hari bekerja kan setelah bersenang lenang di kala hujung minggu!

Hari Ahad, saya,abah dan Ummi pergi MBP gathering tu.Awal saya kena mangun mandi, pukul 730 tau.sejukkk...

Kami datang lambat padahal dah turun rumah pukul 8 sebab tersesat barat ke Kedai Kopi lain.huhuhu.Rupanya kedai kopi ada 2 tempat di Shah Alam ni.Seb baik Ayah Long saya ada! Leh Ummi suh dia baca email dan amik no telefon committe, iaitu Auntie Jiji.hahahaha.



Ini yang Ummi masak for that day!
Menu: Mee Lidi Goreng + Keropok



Me , My Ummi, My Abah





Sayalah yang paling seronok dapat main.Saya masuk pertandingan cari Yakult.Ummi yang suh saya amik.Dapat 2 tau! tapi Ummi lupa angkat tangan, so kalah laa saya.huhuhu



Dan sesi bergambar ramai-ramai[INI Ummi curi dari  Auntie Azza :P]
cuba carik mana saya & family!
Masa ni, saya tengah ngantuk nak tido maka mengamuk la saya!!


Dengan founder MBP, siapa lagi Auntie Ros dan Izzah



Me with Auntie Iem, dan Afiq :)


Me with Auntie Nia






Me with Auntie Oli dan Bebe



 Me with  Auntie Mel,dan Mika :)


Me with Auntie Ena dan Umairah


Me with Auntie Mama Aqish dan Aqish




Ian dah tido , so Ummi bergambar dengan Auntie Jiey


Me with Auntie Jiji dan Anis :)



My Ummi with Auntie Azza, kali ni tak bergambar dengan Airyll :p


Me With Auntie Shila



 Ummi with Auntie Sumijelly


Me pandang lain  with Auntie Hanz
dan Hambali


Me with Auntie Watie



Akhirnya Nuha meets Nuha :)Nama kami hampir sama tau!!

Lagi, cerita menarik DI SINI :)Ummi punya belog la..

Lagi, cerita menarik DI SINI :)officially punya belog MBP

Dan pada hari tu kan, ada sebuah video yang dirakam Abah hasil penangan MBP punya gathering.jahat tau Ummi dan Abah ni.huhuhu esok saya upload.

Thursday, January 21, 2010

N.U.H.A bila ..........safety harness


Ni la gunanya tali yang ada di Moo saya.Saya tak leh lari laju-laju :(

tapi Ummi saya jarang pegang tali sebab saya suka lari laju bila nampak tali!!!

Bosan bukan!!!




Info Produk : Harga : RM 39.90
Ada 5 jenis : Butterfly,Monkey, Bear, Moo,Lion
A great way to keep kids close and safe in crowds, or during family outings. Remove the tether strap to turn this harness into a backpack.
  • A 2-in-1 harness made out of a unique, extra soft fabric
  • Adjustable straps
  • Buckles provide easy on and off
  • Zippered back pocket
  • Removable tether strap
  • Fabric: 100% polyester
  • Care: machine washable
  • For children 18 months and up
  • Tether is approximately 4 feet in length
  • Dimensions: 12" x 6" x 4.5- source: here 
dan SINI juga:)

Wednesday, January 20, 2010

N.U.H.A bila ..........lolipop

Hari tu kami ke Subang Parade.Again! 5 kali lagi kami akan pergi sana tau! hihihi. Ada sorang autie tu, bagi saya lolipop!



Makan lolipop di depan Celebrity fitness!!


abes tangan melekit2!


tapi Ummi cakap, tak leh makan selalu sebab saya malas gosok gigi!!



tengah menghayati lolipop!


Best la bila Abah dukung saya macam ni!!

Monday, January 18, 2010

N.U.H.A bila ..........gigi taring!

Skang Ummi dah tahu kenapa hari tu, saya kuat sangat geget :) hihihi.


nampak tak tu?


mcm gigi anak jerung abah saya cakap!

hehehe.

Sape nak rasa gegetan saya?

Friday, January 15, 2010

N.U.H.A bila ..........Tok Ki

Hari tu , saya balik terengganu sebab Ayah Ngah saya belah Abah saya,iaitu ayah kakak Nina dan Abang Luqman meninggal dunia.Al-Fatihah.
Saya sempat jumpa Tok ki dan Tok Ji belah Ummi saya :)


Ni lah Tok Ki saya, Abah kepada Ummi saya :)


Tok Ki cakap dia tak dapat pergi rumah saya lagi sebab Ayah Ngah belah Ummi punya rumah yang tengah buat belakang rumah Tok Ki belum siap lagi!



Saya pun suka balik rumah Tok Ki belah Abah sebab ada tangga!!

DAN

yang paling bestest


Saya boleh bermain dengan kucing!



Ni kucing sepupu saya, Abang Bob!
p.s : kucing pun boleh dye bulu!! huhuhu

Thursday, January 14, 2010

N.U.H.A bila............toys r us

Hari tu saya pergi Subang Parade.Saya terjumpa Aqil, main dalam play house depan toys r us ni.Lepas dia balik, saya pulak main dalam nih.



Masuk-keluar-Masuk-Keluar.



Best jugak main dalam rumah ni.Ummi belikan satu yer :)


Alamak.Ada orang lain plak nak masuk! nak balik dulu laa!

Monday, January 11, 2010

N.U.H.A bila ..........cat

Ummi cakap, masa dalam perut Ummi lagi saya suka cat.Sebab Ummi tak berapa nak suka cat.Ni mesti sebab Abah saya suka cat.Masa saya masih dalam perut Ummi, cat selalu ikut Ummi :) Dimana ada Ummi, disitu ada cat.
Nak tahu, perkataan pertama saya adalah CAT.hihihiDepan rumah saya ada orang bela cat.Tapi Ummi selalu suh saya tahan nafas bila nak masuk rumah, sebab dia tak tahan bau cat dari cage jiran kami tu.

Kalo pergi pasar, mesti saya jumpa cat.Hari tu, Abah bagi saya dukung cat sebab cat tu bersih.Kalo tak, jangan harap nak bagi saya pegang!


apa cat ni, duk diam2 tau!!


sayang cat!

Friday, January 8, 2010

N.U.H.A bila..........model rambut

Salam semua!Semalam saya demam.Saya duk rumah jer dengan Ummi.Pelik la Ummi ni.Elok2 saya duk dalam car seat, tiba2 saya sedar, saya ada kat dalam rumah balik.Magik kan?hehehe.Ummi sayang saya tau!Tu pasal dia bergumbira dengan saya kat rumah atau pun dia malas pergi kerja.Baca sendiri la kat SINI.

Hari tu, saya dipaksa bergambar dengan model rambut nih kat Subang Parade.Aper kes ntah Ummi ni?Agaknya dia nak rambut saya panjang macam amoi nih la :)Jom layan!Abaikan saya yang terkangkang :P







 

Wednesday, January 6, 2010

N.U.H.A bila ..........car wash

Hujung minggu, kami pergi basuh car yang rasanya lepas raya lagi tak basuh.Eh, kat situ ada big dog! Memula saya ingatkan cat.Seb baik saya tak pergi pegang.hihihi


Tengok car Abah saya.Penuh salji.Saya nak mandi salji sekali boleh tak?


Diorang dah siap lap-lap dah ni.


Lambat ok buat kerja!!Bosan dah saya tunggu!



Yeay!! Dah hampir siap!!


Ni last ok!Lepas ni buleh balik!! Yeay!