Tuesday, March 31, 2009

N.U.H.A bila...........hujan



Kawan-kawan, Ummi saya cakap..hari hujan kiter kena doa banyak2 sebab ustazah Ummi cakap, antara doa yang dimakbulkan adalah masa hari hujan...Insya Allah..



Ya Allah, pemilik tangan kecik ini mendoakan agar Ummi dikurniakan wang ringgit Malaysia yang banyak beribu-ribu setiap hari agar Ummi dapat membeli banyak barang untuk saya di The Lil Caliph Dot Com




Agar saya dapat dibelikan mainan yang banyak...





Agar saya dapat dibelikan koleksi kasut yang pelbagai warna..




Agar saya dapat dibelikan beg yang bergaya setiap kali nak pi jenjalan :D




Agar saya dibelikan keperluan yang boleh buat saya selalu wangi-wangi dan harum-harum dan sihat-sihat




Agar saya dibelikan keperluan yang buat saya sentiasa selamat dirumah dan dimana jua




Agar saya dibelikan botol-botol baru yang lebih bermutu tinggi dan anti kolik :D


Semuanya ada diThe Lil Caliph Dot Com Syok kan??

Hari ni, hari terakhir untuk submit peraduan ini..saya tidaklah segigih Auntie Azza(dia buat 5 entry :D) ..hikss..harap penyertaan yang satu ni boleh membawa saya , Ummi dan abah ke pulau idaman saya...(yela yerla..Ummi suh cakap..idaman Ummi sebenarnya :)
Lagipun saya jelez laa nengok Auntie2 saya yang pergi Pulau Langkawi hari tu tak ajak kami pun.....mencik tau..



Masih sempat lagi untuk mencuba nasib kawan-kawan..sila laa klik link kat bawah untuk keterangan lanjut ok klik sini



p/s:Entri kali ini berbau contest sedikit :P

Monday, March 30, 2009

N.U.H.A bila...........walker

Semalam kan, abah ngan Ummi saya kan..bawak saya pegi beli walker :D saya dah tau apa tu walker kawan-kawan..rupanya tu alat untuk saya duduk dan jalan-jalan pusing satu rumah dan tempat makan baru saya :D hikss..dan kat atas walker tu, siap ada mainan bunyi2 tau...kiter bleh tekan2, ketuk gitu..selain tu kan, bleh rock jugak :D hebatkan walker saya ? memula pegi tesco tapi Ummi saya kan cerewet, dier tak berkenan :D pastu gi Anakku tapi haram...tadak stok ..yang ada yang mahal-mahal..Ummi cakap x mampu :D
Then pegi Bebes Home...ha, kat situ ada yang Ummi berkenan..so saya kena laa test walker dulu..tetiba saya tengok Ummi tadak..saya nanges dalam kedai..:D kakak kedai bagi saya tekan2 mainan kat walker tu..hikss..



Masa ni kakak kedai tak bagi lagik mainan bunyi2 tu sebab dier pi buh bateri :D


Pastu, misi bermula...masa ni dah sampai umah..perkara pertama adalah, saya makan kat sini..ala, Ummi lupa nak snap pic saya makan :D..so susah laa sket Ummi nak bagi saya makan sebab saya pegi sana pegi sini :D



Ayra, sama mcam awak punya kan?tapi saya brand lain dari awak :D




Sonok tau ada walker sebab saya bleh capai barang yang saya tak bleh capai sebelum ni..yeeeehaaaaaaa...

Friday, March 27, 2009

N.U.H.A bila..........drummer

Saya sangat suka ketuk2..abah kater jangan mewarisi dier..abah saya dulu drummer kecil kecilan...hikss :P



Perhatikan dua gambar diatas...Ummi saya amik pic saya ni dalam 2 hari yang berbeza tau..lepas ni baca ayat seterusnya dengan nyanyi mcm lagu madu dan racun ok! "tudung botol ditangan kanan mu...sudu anmum ditangan kiri mu :D " saya sangat suka dengan dua benda ni..bunyi dier best..kalo tak caya cuba dengar video ni..

video

p/s:Ummi ada banyak sudu anmum..konon2 nak redeem points laa kan..tapi haram..sampai saya dah kuar pun sudu tu tak di pos2 ker anmum..hikss :P

Selamat berhujung minggu kawan2, kakak2, ibu2 semuanyaaaaaaaaaaaaaaaaa...
minggu ni nak gi shopping!! yeay!! Ummi nak belikan walker...walker tu aper?mainan ker?

Thursday, March 26, 2009

N.U.H.A bila..........junior electrician :D

Semalam kan saya tolong kacau abah betulkan plug kat umah yang rosak....
Langkah-langkah seperti berikut yer...

Memula kiter lihat dulu pakar yang buat...abah saya ler..jangan usik apa2 ok...tengok jer dengan kedudukan mengiring..



Selepas itu, agak-agak dah faham macam mana nak buat tu, meh kiter mulakan aktiviti pembaikpulih yer kawan-kawan..kalau nasib tak baik, Ummi dan abah pegang kepala dan tangan korang macam dibawah :P



Kalo diorang tetap tak bagi korang baiki plug tu, akur jer laa ok...kiter main kepala plug tu plak..kiter ketuk2 ok...




Ish..wayar apa plak ni..bleh ker geget2?



Baru jer saya nak geget2..abah sempat tangkap saya dulu..saya sampai skang tak dapat merasalah wayar tu...hikss..



Lepas tu marilah sama-sama kiter sujud syukur sebab kiter tidak tercedera semasa membaiki plug ini...

Wednesday, March 25, 2009

N.U.H.A bila..........kena marah

Hari ni kan, pagi-pagi lagi saya kena marah ngan Ummi...apa laa Ummi ni..nanti saya nak ngadu dengan Tok Ji, Tok Ki2 dan Opah...Saya tak suka laa pakai stokin...tadi dalam kereta, Ummi khusyuk sangat nyanyi2 tak pandang saya..saya senyap2 cabut stokin saya dua-dua belah...hihihi...sejuk kaki saya tau..nyaman jer rasa....tapi bila Ummi nampak Ummi marah saya..babab2 saya tau(ni saya tambah sendirik :D)nanti kawan2 tak kesian plak kat saya kan...pastu bila sampai jer umah pengasuh, saya cepat2 terus nak pergi ngan Mak pengasuh..saya x mo kawan ngan Ummi... saya nak ngadu kat Mak pengasuh Ummi marah saya...


Btol Ummi marah saya tadi!!!


Ni video jumaat lepas, saya pandai sebut Abah..Mak pun..yang sebut Mak, ummi tak sempat lagik nak rakam..hihihi
Ni saya tengah main ngan tali beg saya...hihihi


video

Tuesday, March 24, 2009

N.U.H.A bila..........F1

Minggu ni tak pergi mana2..sebab poket Ummi kering..hikss..tunggu gaji la Ummi cakap:D
Biasa saya tolong Ummi kemas rumah la kalo hari minggu...


kemas tak kawan2?padan muka Ummi..tu laa..tido lagi..x nak layan saya sangat..then terlupa nak buat benteng kat rak paper lama macam selalu..seb baik terlelap sekejap..kalo tak abes saya kemaskan kerjakan semua paper lama tu..hihihi

p/s:ni Ummi saya amik gambar masa dier mamai2 :P huhuhu


Hari Ahad, abah bawak saya jalan-jalan...saya suka main stereng keta abah ni..tapi Ummi sibuk laa nak amik gambar..nak main tak senang...dalam perjalanan yang pasti saya membebel2 dan tertido :D tiba-tiba dah sampai umah balik..huhuhu..
Ni baju baru yang Ummi belikan kat saya..tangan dier labuh sket..hehehe..Ummi cakap, kalo tangan saya panjang sket, mesti dah macam umur 2-3 tahun sebab baju ni untuk 2-3 tahun..hihihihi..apa laa Ummi ni..

Friday, March 20, 2009

N.U.H.A bila..........gatal kaki :P


Hari tu masa Ummi amik saya dari umah pengasuh, punyalah gatal kaki saya..tengok laa..saya cabut stokin saya :D Ummi gelak syaiton kat saya..apa laa Ummi ni..saya gatal tau dak?
Orang tua-tua cakap, kalo gatal kaki kiter nak berjalan jauh kan?? :D Ummi jom pi shopping weekend ni?eh, jauh ker tu?jom balik kampung nak? :D Lama dah tak jumpa ngan Opah dan Tokki..hari tu dah jumpa Tok Ji dan Tok ki...Abah cakap bulan 5..hopefully :D

Minggu ni kiter nak pi jalan mana plak Abah?hari tu kiter bergambar kat mana Ummi??alaa...yang gambar ni...



Wetworld...Owh, tak bleh lagik erk Ummi?apa?saya kecik lagi?tak reti swimming?mana Ummi tau?bukan dalam perut Ummi dulu saya dah pernah berenang ker?


masa ni saya baru beberapa bulan dalam perut Ummi tau :D

Thursday, March 19, 2009

N.U.H.A bila..........tolong kemas paper lama...

Ni entri berbau agak basi jugak :D

Hari minggu lepas kan kawan-kawan..Ummi dengan baik hati nyer suh saya kemas paper lama kat rak tu..kalo selalu memang Ummi letak benteng laa kat rak tu dengan bantal..kadang2 kalo saya nak sangat kemas rak tu, saya tarik bantal..dan kadang-kadang bantal tu hempap saya :P


Sebab aper erk Ummi suh saya kemas paper ni semua? sila abaikan spentot putih saya :D


Sebabnya adalah, Ummi nak membasuh baju kat dapur..hikss..so kenalah umpan saya dengan paper..kalo dak saya mesti menanges...rajin kan saya kemas paper tu? berselerak umah saya...hikss..maafkan saya Ummi...

lepas abes kemas paper, biasanya Ummi upah nenen atau sebotol susu..i loike..

saya dah pandai pegang botol sendirik,tapi kadang2 saya malas..hihihi..sonok hisap botol sambil tarik kaki suar tau..:P

Wednesday, March 18, 2009

N.U.H.A bila..........handbag Ummi pun jadikkla..

Salam kawan-kawan...hari ni hari hujan..saya sonok sangat sebab leh pegang payung...hihihi..Hari ni saya nak citer pasal handbag..Ummi ada handbag tau...saya sonok sangat kalo dapat main ngan handbag Ummi saya..jarang-jarang jer saya dapat main..ni kira hari bertuah saya laa..sebab Ummi tak perasan yang saya sedang main beg dier..tu laa tinggalkan saya lagikk..hikss..dalam tu ada macam-macam laa kawan-kawan...lepas abes main, saya geget2 laa tali beg Ummi..hari tu saya putuskan tag Carlo Rino yang tergantung kat situ..maafkan saya yer Ummi..dah nampak beg Ummi macam beg murahan tanpa tag Carlo Rino tuh...hihihi so Abah sila belikan Ummi beg baru ok..saya nak geget2 beg baru plak :D



Suatu hari nanti saya nak Ummi belikan saya handbag jugak laa..bleh tak Ummi???

Tuesday, March 17, 2009

N.U.H.A bila.........menyusur arus :P

Sila layan video...

video

Laju tak saya kawan2??Ummi saya baru tahu yang saya dapat menyusur dengan laju sekali...ni gara-gara Ummi umpan saya dengan surat khabar..hikss...

Tragedi ini terjadi pada Ahad yang lepas..sebelum kitorang kuar pi jalan2 ke Bukit Cerakah tuh...

Monday, March 16, 2009

N.U.H.A bila..........ke Bukit Cerakah...

Semalam kan kawan2, abah bawak saya ngan Ummi pergi Bukit Cerakah...saya seronok sangat sampai kat situ..saya naik bas..berangin muka saya dalam bas tu sebab bas tadak tingkap :D selalu saya tengok bas ada tingkap...
Abah dan Ummi bawak masuk dalam rumah 4 musim..sejuk sangat kawan2..seb baik saya kuat :D Abah dan Ummi asyik amik gambar saya jer...seb baik saya tak nanges..sila bawak sweater yer kawan2 kalo nak duk lama2 dalam tuh...


Ni gambar kat Luar Rumah 4 musim tuh dan kat tempat tunggu bas..tengok Ummi tunggang terbalikkan saya...aper arr Ummi ni..



Cantik kan bunga tu kawan2?Saya suka laa bunga tu...Ummi cakap macam kat oversea gitu:D



Ni gambar kat dalam Rumah 4 Musim lagik...banyak kan Abah dan Ummi amik gambar saya??penat tau...



Ok laa kawan2...Saya penat sangat.Saya tido dulu :D

kalo nak tahu lebih lanjut pasal percutian ni, jenguklah blog Ummi dan Abah saya disini...

Friday, March 13, 2009

N.U.H.A bila..........mari makan biskut!

Hari ni saya nak menceritakan tentang teknik2 atau langkah2 untuk makan biskut..
Hari tu Ummi saya belikan saya biskut Nestle plak..rasa dier pun lebih kurang milna rusk..Ummi pun beli yang original dan pisang ..Milna rusk pun saya makan perasa cenggini jugak :D


Langkah Pertama:Pegang biskut macam ni ok bila Ummi atau Abah bagi..Sila amik menggunakan tangan kanan !!Saya tak per..saya cikgu...Sebenarnya saya selalu kena marah kat Ummi sebab amik tangan kiri mcm ni..hihihi..




Langkah Kedua:Bacalah doa makan dulu yer..Ummi cakap nanti kiter makan ngan syaitannn...eeee..takutttt...Kalo tak pandai, suh mak korang bacakan,saya aminkan sajer..



Langkah Ketiga:Gegetlah biskut itu dengan perlahan-lahan..jangan makan gelojoh tau..nanti tadak orang pinang...Ummi saya cakaplah..pinang tu aper? Kalo pulau pinang saya tahu laa..Umah Abang Danish :P



Peringatan:Jangan masukkan kesemua biskut ke dalam mulut..kang tercekikk dan untuk mengelakkan ibu bapa korang panik dan merampas biskut yang anda sedang nikmati tersebut..




Langkah Terakhir:Kalau penat, kawan2 boleh menikmati biskut sambil baring macam ni...ni pun tak elok untuk diamalkan bagi anak dara..seb baik saya masih baby :P


Nasihat terakhir: Minta tolong ibu bapa korang kemaskan keseluruhan rumah korang sebab habuk biskut akan bertaburan dimerata-rata, tambah2 lagik jika macam saya ni..berguling sana sini..Selepas sudah makan, jangan lupa minum air ok..dan basuh laa baju tangan dan mulut. Sekian...sebarang pertanyaan sila ajukan disini...terima kassehhhhhhhh..

Thursday, March 12, 2009

N.U.H.A bila..........pecat seatbelt sendirikkk!!!

Semalam, masa on the way balik rumah pengasuh, Ummi bawak keta punyalah laju..tetiba sampai kat traffic lite, saya tengok Ummi muka cuak...apsal lak Ummi ni??sawan ker?hahahaha..ampunkan saya Ummi :P Selalu kalo tak 70 KM/J, 80 KM/J...paling laju 100 KM/J macam naik roller coster(saya agak2 jer,tu pun sebab saya penah tengok kat tv)..tapi semalam, lepas jer traffic lite tu, Ummi bawak 50KM/J jer kot..brek pun lebih2 kurang jer...pelik tak kawan2??ker sebab Ummi saya dah insaf??hihihihi
tidak!tidak!semua tu tidak benar yer kawan!!
sebabnya adalah....


tengok seatbelt saya..yer, yer..saya pecat sendirik..pandaikan???



nape?tak percaya?percayalah...


Saya pandai2 macam ni pun Ummi buat muka cuak kan?sampai jer kat rumah, saya kena marah ngan Ummi..mencikk tau Ummi ni!!lenkali saya tak pecat sendirik la..opss..pagi tadi saya pecat sendirik jugak tapi masa tu dah sampai kat rumah pengasuh..hihihihi

Wednesday, March 11, 2009

N.U.H.A bila..........ingat Ummi x kerja hari ni...

Salam semua...Hari ni Ummi antar saya lewat sangat kat rumah pengasuh...selalu masa ni,saya mesti kat rumah pengasuh..saya ingatkan Ummi tak kerja hari ni macam hari Isnin hari tuh..seb baik saya tendang2 Ummi suh bangun..saya lapar susu laa Ummi..selalu kul 6 lebih Ummi dah bagi saya susu dan tukar lampin then gi jalan2 naik kereta..pi umah pengasuh laa..ni kul 7.30 masih kat rumah lagik tido..apa laa Ummi ni..
Rupa2nya sebab sayalah Ummi saya lambat..pagi tadi saya mangun kul 2pagi ajak Ummi main..tapi Ummi bagi nenen..aper laa Ummi ni..saya nak main...Ummi terpaksa laa tunggu saya abes main dulu sebab risaukan saya tergolek jatuh katil..hihihi..maafkan saya Ummi :D saya ingatkan dah pukul 6 pagi..sebab saya rasa macam dah lama saya tido...maafkan lagi sekali yer Ummi...

Ni saya nak cerita pasal hari tu....lama dah kisah ni tapi baru berkesempatan nak tulis :D
Semua mesti dah tahu kan, yang saya sangat suka makanbaca paper...
Setiap hari mesti abah saya baca paper..tak penah saya tengok Abah tak baca paper..bila saya pandai baca nanti siaplah abah kena berkongsi paper ngan saya :D


Saya tengah berusaha nak capai paper abah ni...Gigih kan??



Fokuskan kat bahagian kaki saya...yer..untuk sampai ke paper abah dengan cepat, haruslah saya kena tendang kerusi tu baru laa cepat sampai kat paper abah..hihihi



Akhirnya saya berjaya baca paper sekali ngan Abah..yeay!! Hebat kan?Lambat laa abah ni..baca ruangan Hiburan ni plak..asyik tengok ruangan sport jer...:P

Tuesday, March 10, 2009

N.U.H.A bila..........tolong Ummi mengemas..

Semalam, saya tolong kacau Ummi mengemas baju saya..punyalah rajin Ummi saya semalam, tu pun saya dengar abah yang suh...kalo ikutkan Ummi, saya rasa lagi lama laa kotak baju lama2 saya tuh masih kosong..hihihi..Dan hari ni, saya nak jawab hutang tag yang Auntie Mel dan Auntiey Jiey suh buat dulu...lama btol..dah 8 tahun tertangguh..hihihi



Your baby's wardrobe / closet
The instructions:-
1. Take a photo of your child's wardrobe / closet.. Inside and outside..
dah amik dah...Ummi yang amikkan laa..A tu laa tempat simpan baju saya..kecik jer sebab rumah saya sempit :D

2. Explain in detail, how do you arrange everything..
1.Ummi susun baju yang bawak gi jalan2 kat sini dan tight saya
2. Ummi susun kat sini baju harian saya untuk dibawa kerumah pengasuh atau baju duk umah
3.Ni bahagian baju tido dan rompers saya
4.Ni tempat letaknya towel saya,lampin saya dan napkin saya..

3. What do you have on top of the wardrobe / closet?
Kotak penyimpanan stokin-stokin saya...

4. Where did you keep your baby's old clothes?
Dalam storage box seperti di B

Nak tag saper yer...kawan2 saya laa...

# Aimi Husna
# Airyll Hazz
# Aqil Hafiyy
# Ashraf Danial
# Ayra Rahadatul'Aisy
# Daniel Adam
# Dhiya Farisha
# Izz Muhammad Iman
# Mikail Rifqi - Ni dah buat dah...
# Muhammad Danish Irfan
# Nuha Umairah
# Qasrina Batrisyia
# Suri Raihana
# Tuan Rayyan Ariff - Ni dah buat dah...
# Wafiq


Ni laa ikan saya..psst, baju saya RM10 jer kat tesco..brand Anakku..ada less gitewh..lawa kan?dah laa for age 2!!

Semalam saya boring, saya duk umah jer...main ngan Ummi..main ngan ikan..main ngan itik..main ngan kuda..pehtu guling2..peh tu mintak susu..pehtu tido..pehtu main ngan ummi lagik..abah saya kuar pi mana ntah..tinggal saya ngan ummi..
seb baik hari sabtu hari tu saya tak bosan sangat sebab pegi Umah Ayah Long..peh tu diorang bawak saya kuar pegi makan...mcam biasa laa..saya memang tak makan...saya tengok diorang makan sedap..tak adil..


Kalau laa saya dapat makan aper yang diorang makan kan syedap...


Pas abes makan, Ayah Long bawak saya pusing2 kat KLCC..tapi saya tak sempat tengok KLCC sebab saya tertido dulu sebelum sampai..lenkali kiter pi KLCC lagi erk Ayah Long...saya tak penah lagik amik gambar kat sana..masa dalam peyut Ummi jer penah..ni tak adil...saya nak jugak gambar mcm Abah ngan Ummi...

Nampak tak saya??dalam peyut Ummi laaa...tu pun tak nampak :P

Friday, March 6, 2009

N.U.H.A bila..........Shah Alam-Penang-Kedah 4h2m


Day 1
Hari ni Ummi saya amik saya awal sangat kat umah Mak Ita pengasuh saya..selalu kul 5..hari ni, kul 1 lebih dah sampai..Ummi cakap saya nak pegi umah Abang Danish..yeay!!selalu siang2 kitorang dah bertolak...ni malam baru nak bertolak..saya sangat ngantuk...penat laa...Tiba-tiba saya terkejut bila rasa kereta abah berenti..eh, kat mana ni?rupanya kat Hentian Sg Perak(Ummi bagitau laa)Ayah Long ngan Mak Long tetiba ada bersama kitorang..tadi masa saya naik kereta tadak plak..magis kan?rupanya masa saya tido, abah amik diorang kat Hentian Rawang..
Pukul 1 saya sampai umah abang Danish tapi abang Danish dah tido..saya pun nak tido laa..


Di Hentian Sg Perak dengan Mak Long chomel saya



Day 2

Hari ni Ayah Ngah bagi saya mainan!! yeay!! Saya dapat 5 ekor fish tau...best geget2 fish..pastu,Abang Danish main2 dengan saya..Tok Ji dan Tokki pun ada..Ayah Ngah tak bleh dekat pun dengan saya sebab Abang Danish jelez..dier cakap tu Papa dier..saya tau laa tu papa dier..saya pun ada Abah...Petang tu, abah balik dari mana2 ntah,dier tinggal saya kat umah :(
tapi saya gumbira sebab abah hadiahkan saya sweater baru!!! yeay!!pastu kitorang pegi umah saper ntah..semua cakap bahasa macam Mak Pengasuh saya..dier orang Kedah..
saya sonok duk sini..mengingatkan saya pada Tok Ki dan Pah saya kat kampung..

Abang Danish...moga cepat sembuh dan cepat2 kuar wad ok!!


Inilah sweater yang Abah belikan tu

Day 3
Hari ni saya tengok semua orang makan apa ntah...semua orang duk makan..tinggal saya jer tak makan..abang Danish pun makan..mana adil macam ni..rupanya diorang makan segala macam jenis siput..nanti bila saya besar sket, Ummi cakap bleh laa makan..petang tu bertolak balik Umah Abang Danish balik...masa malam tu, diorang bawa saya keluar jalan2..tak tak..pegi makan...makan aper ntah...saya duduk atas kusi tau!sonok tengok orang makan..seb baik saya dah kenyang makan nestum sebelum keluar tadi..so saya duk laa elok2 tengok Ummi dan Abah makan..Abah makan sampai 2 pinggan...char kuey teow rupanya...Ummi cakap,masa saya dalam perut saya dah makan sebelum beberapa jam saya dilahirkan..aper yer rasanya?nanti saya besar sket,saya pun nak makan jugak..lepas tu Ayah Ngah bawak pusing2..kepala saya pun pusing dan terus tido...

Day 4
Hari ni, Ummi bawak saya naik beskal abang Danish..sonok sangat naik beskal ni kawan2..tapi tak lama saya duduk atas beskal tu sebab kaki saya tersepit kat celah pedal tu..sila marahkan Ummi saya sebab dier cuai..nasib baik kaki saya tak aper2..Abah tido lagi masa tuh..hihihi..ampunkan saya Ummi, terbocor rahsia ni..
nanti besar sket, Ummi cakap Ummi akan belikan beskal satu untuk saya...Pastu kami bertolak balik ke umah saya..saya tido sepanjang jalan2..bangun2 saya dah berada dirumah..magik kan?hehehe
Kawan2, Ummi saya tak jadi pegi induksi tinggalkan saya.Ummi cakap saya bleh nenen saya pertengahan bulan depan lagi! Yeay!!!

Dan saya paling seronok bila bergambar!! macam bintang filem gitewhh...


Kat halaman rumah Abah Mak Long chomel saya



bergaya dengan baju yang Tok Puteh saya bagi



Ummi bagi saya try makan kek...



bulat tak mata saya??yer laa yer laa..sepet



orang lain sibuk pegi beli siput tapi saya ngan Ummi posing dalam keta



nampak tak fish kat tangan saya tu?tak nampak sudaahhh...



banyak kan ultraman Abang Danish??






Mana abah saya???abah saya yang amik gambar...hihihi



Keluarga besar saya....besar ke?baru ada abah dalam gambar ni..tq Ayah Long